MUTLU BİR EĞİTİM HER ÇOCUĞUN HAKKI

İMZA ORTAOKULU - Veli İletişimi

  1. Hafta İçi Branş Öğretmenleri ile Görüşme Takvimi: Velilerimiz, öğretmenlerimizle ders programlarına göre hafta içi görüşmek için randevu talebinde bulunabilirler. Kurumumuz öğrenci işlerine ulaşarak randevu isteğinizi belirtmeniz halinde gerekli ayarlamalar yapılarak size geri dönüş yapılacaktır.

  2. Rehber Öğretmen Görüşme Takvimi: Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimiz ve velilerimizle düzenli olarak görüşerek, öğrencilerimizin okul içindeki yaşantısını ve çalışmalarının gözlemlerini raporlamakta ve velilerimize aktarmaktadır.

  3. Akademik Koçluk Görüşmeleri Takvimi: Öğrencilerimizin okul içindeki yaşantılarını, çalışma alışkanlıklarını ve çalışma düzenlerini, gelişimlerini daha yakından takip etmek amacıyla mevcut akademik branş öğretmenlerimiz akademik koçlar olarak görev yapmaktadırlar.
    Tüm akademik koçlarımız, sorumluluklarını aldıkları öğrencileri ile aktif olarak görüşür, onların okul içindeki ilişki ve gelişimlerini takip eder ve onlara mentörlük yapar. Akademik koçlarımız aynı zaman da öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımlarını sağlama, okul içinde ve dışında olan organizasyonlarda yer almaları gibi başlıkları da takip ederek, öğrencilerimizin sosyal hayatlarının gelişiminde de etkin rol oynar. Akademik koçlarımız velilerimize üç hafta da bir (iki hafta arayla) email üzerinden öğrencileri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmaktadır.
  4. İdari Birimlerle Görüşme Takvimi: Okulumuz idari birimleri, müdür ve müdür yardımcılarımız öğrencilerimiz ve velilerimizle belli bir düzen içerisinde yüz yüze veya telefonla iletişim kurarak görüşürler. Herhangi bir konuda görüşmek istediğinizde  müdür yardımcılarımıza direk cep telefonları üzerinden ulaşabilir ya da okulumuz öğrenci işleri aracılığı ile randevu talebinde bulunabilirsiniz. Gerekli ayarlamalar yapılarak sizlere geri dönüş yapılacaktır.

  5. Akademik Değerlendirme Toplantıları Takvimi: Velilerimiz ile öğretmenlerimizi, öğrencilerimizin sınav ve başarı durumlarını değerlendirmek amacıyla belirli zaman dilimlerinde bir araya getiririz. Bu tarihleri her akademik yılbaşında paylaşılan takvimden takip edebilirsiniz. Akademik değerlendirme toplantıları klasik veli toplantılarından farklıdır. Velilerimiz için hazırlanmış eğitim ve etkinlikler içerir.

  6. Ebeveyn Akademileri Faaliyet Takvimi: Velilerimizin çocukları ile olan iletişimini artırmak ve onların gelişimlerine maksimum oranda dahil olmalarına destek olmak amacıyla rehberlik birimimiz ve yetkili uzmanlarımız ebeveyn akademileri organize etmektedir. Ergenlik psikolojisinden, anne baba tutumlarına, çocuklarda teknoloji bağımlılığından, aile içi iletişime kadar birçok konuda velilerimizi desteklediğimiz bu programımız sene boyunca devam etmektedir.