MUTLU BİR EĞİTİM HER ÇOCUĞUN HAKKI

İMZA ANADOLU LİSESİ - Üniversite Başvuru Süreci

Ülkemizde tüm gençlerimizin yaşadığı en büyük zorluk ne yapmak istediklerine karar verme ve kendilerini keşfetme süreçlerinin doğru ilerlememesi, hatta bu süreçlerin üniversiteye girdikten sonra tamamlanmasıdır. Bunun sonucunda yaşanan pişmanlıklarla üniversite ve hatta iş hayatlarını devam ettirmek zorunda kalmaları da bu zorluğu daha da güçlendirmektedir.

İmza Eğitim Kurumlarında en temel felsefelerimizden biri, öğrencilerimizin kendilerini tanımalarını, potansiyellerini keşfetmelerini, hayatta ne yapmak istediklerine karar verme süreçlerini en erken döneme taşıyabilmektir. Ortaokul ve lise sıralarında bu keşif yolculuğunu başlatmak adına öğrencilerimize kişiselleştirilmiş bir rehberlik programı uygulanmaktadır. Bu sayede kendini keşfetme sürecinin farkındalığını öğrencilerimizde erken yaşlardan itibaren başlatarak, 9. Ve 10. Sınıfa geldiklerinde onları eğilimli oldukları konulara yönlendiriyor, 11. Sınıftan itibaren de tüm akademik çalışma takvimlerini, üniversiteye hazırlık için bireyselleştirilmiş programlarını ve etütlerini hedeflerine yönelik düzenliyoruz.

Tüm öğrencilerimiz üniversite sınavına ne istediklerini bilerek, tam kararlılık ve donanımla hazırlanıyor ve bu bilinçle sınava giriyorlar. Öğrencilerimizin üniversite hedeflerini belirlerken sadece yurt içi değil yurt dışındaki okullara da odaklanmalarını ve böylece değişen ve globalleşen dünyadan geride kalmalarını sağlıyoruz. Eğitim öğretim hayatlarına yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimizden gelen istekler doğrultusunda, konusunda uzman kurumlara öğrencilerimizin yönlendirilmeleri yapılarak süreç takip ediliyor.

Kariyer planlama ve rehberlik hizmetleri servisimiz, öğrencilerimizin bilgi, beceri, yetenek ve isteklerine göre üniversitelerini seçmelerine ve uygun yüksek öğretim programlarına yerleştirilmeleri konusunda öncülük eder. Bunun yanında doğru alan seçimleri için gerçekleştirilen seminerler, üniversite tanıtım gezileri, üniversiteye giriş sistemi ve sistemle ilgili değişiklikler konusunda aktif  bilgilendirme toplantılarını yürütür.